• Është zhvilluar në Batalionin e Forcave Speciale në Zall-Herr ceremonia e pritjes së kontingjentit të fundit me mision luftarak “Eagle-8”, që shërbyen në kuadër të misionit ISAF, në Afganistan. Efektivi i bFS-së, i përbërë nga 50 efektiva të Kompanisë së Aksioneve Speciale Ujore kreu me sukses misionin luftarak në periudhën shkurt-gusht 2014, në Kandahar të Afganistanit, në përbërje të forcave të ushtrisë amerikane. Të pranishëm në ceremoninë e rastit ishin ministrja e Mbrojtjes, znj. Mimi Kodheli, shefi i Shtabit të Përgjithshëm i FA-së, gjeneralmajor Jeronim Bazo, ambasadori amerikan, z. Aleksandër Arvizu, komandantë të forcave dhe njësive të FA, drejtorë të drejtorive në SHPFA, si dhe familjarë të pjesëtarëve të kontigjentit.

  • Bazuar në matricën e aktiviteteve kryesore për vitin 2014, si dhe në kuadrin e stërvitjes LOGEX-15, nga data 18-21 gusht 2014, u zhvillua workshopi për “Pritjen, grumbullimin dhe lëvizjen, elementët e mbështetjes kombëtare dhe mbështetja kontraktore” (Reception Staging Onward Movement/Nation Support Element /Deployed Contracting) në operacionet e përbashkëta. 

    Qëllimi i këtij aktiviteti ishte përgatitja dhe trajnimi i personelit logjistik të Forcave të Armatosura, për procedurat e mbështetjes logjistike në operacionet e përbashkëta, komandim e kontrollin, mbështetjen me kontraktorë në operacione, dislokimin, lëvizjen në zonën e operacionit, ridislokimin e trupave dhe mbështetja e vendit pritës.

Të Rejat e Fundit nga FA

Të gjithë artikujt


Ministrja Kodheli dhe gjeneral Bazo inspektojnë Shkollën e Trupës në Bonavi

E enjte, 14 gusht 2014

Ministrja e Mbrojtjes, znj. Mimi Kodheli dhe shefi i Shtabit të Përgjithshëm i FA, gjeneralmajor Jeronim Bazo kanë inspektuar ditën e sotme...Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Jeronim BAZO viziton Mbretërinë e Bashkuar

E enjte, 07 gusht 2014

Nga data 06 gusht 2014, shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, gjeneralmajor Jeronim Bazo është duke zhvilluar një vizitë...Gjeneral Bazo, vizitë zyrtare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës

E mërkurë, 30 korrik 2014

Shefi Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, gjeneralmajor Jeronim Bazo ndodhet për një vizitë zyrtare në Shtetet e bashkuara të...Komandanti i Komandës Ajrore amerikane për Evropën (USEUCOM), gjeneral Frank Gorenc, vizitë zyrtare në vendin tonë

E enjte, 24 korrik 2014

Gjeneral Frank Gorenc po zhvillon sot  një vizitë zyrtare në Shqipëri. Gjatë kësaj vizite, gjeneral Gorenc pati takime me ministren e Mbrojtjes...Shefi i Shtabit të Përgjithshëm, gjeneralmajor Jeronim Bazo merr pjesë në Seminarin për Sigurinë të USEUCOM

E martë, 22 korrik 2014

Ngjarjet më të fundit në Evropë, përreth saj, por edhe përtej saj janë as më pak e as më shumë natyra më e re e sfidave me të cilat Evropa dhe...Gjeneralmajor Jeronim Bazo vizitë zyrtare në Republikën e Çekisë

E martë, 15 korrik 2014

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë, gjeneral major Jeronim Bazo, po zhvillon një vizitë zyrtare...Komandanti Suprem i Forcave Aleate për Evropën, gjeneral Philip Breedlove, vizitë zyrtare në vendin tonë

E mërkurë, 09 korrik 2014

Gjeneral Breedlove, në krye të një delegacioni të lartë po bën një vizitë zyrtare në vendin tonë, në kuadër të turit njohës në të gjitha vendet...Gjeneral Bazo priti kryetarin e Asociacionit të Paktit të Atlantikut të Rinisë së Kosovës z. Besim Salihu

E hënë, 07 korrik 2014

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Jeronim Bazo, priti në një takim të veçantë delegacionin e Asociacionit të Paktit të...Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Jeronim Bazo takon Ambasadorin e RSH në NATO, z. Leonard Demi

E hënë, 07 korrik 2014

Gjeneral Bazo ka pritur sot paradite në një takim të veçantë z. Leonard Demi, Ambasador i RSH-së në selinë qendrore të NATO në Bruksel. Qëllimi i...Diplomohen kursantët e KLO dhe KKSHP në Akademinë e Forcave të Armatosura

E premte, 04 korrik 2014

Në auditoriumin e Ministrisë së Mbrojtjes, u zhvillua sot paradite ceremonia e diplomimit të kursantëve të Kursit të Lartë të Oficerit dhe kursit...Ju dhe FA

Të gjithë artikujt


Politikat e rekrutimit të ushtarëve profesionistë

Me kalimin e FASH në forcë tërësisht vullnetare profesioniste, është themelore që personeli i rekrutuar të ketë cilësitë më të larta për të...Si të rekrutohem

Me kalimin e FASH në forcë tërësisht vullnetare profesioniste, është themelore që personeli i rekrutuar të ketë cilësitë më të larta për të...Karriera e Oficerit

Oficeri aktiv i Forcave të Armatosura është shtetasi shqiptar që ka kryer arsimimin e lartë ushtarak brenda dhe jashtë vendit ose shtetasi...Karriera e Nënoficerit

Nënoficeri aktiv i Forcave të Armatosura është shtetasi shqiptar që ka kryer arsimimin e mesëm ose të lartë, kualifikimin përkatës të nënoficerit,...Video

Video Galeria

Shtypi në FA

Të gjithë artikujtMedia SocialeMoti