• Është zhvilluar paraditen e së shtunës në rajonin e Bizës, Dita e Vizitorëve të Shquar të Stërvitjes “Sfidat e Përbashkëta - 16”, me dalje në fushim nga Policia Ushtarake, ku ishin të pranishëm zëvendësministri i Mbrojtjes z. Petro Koçi, shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Jeronim Bazo, , komandanti i Forcës Ajrore gjeneral brigade Vladimir Avdiaj, ushtarakë të lartë të FA, si dhe të ftuar të tjerë.

  • Shef i Shtabit të Përgjithshëm të FA gjeneralmajor Jeronim Bazo, priti një delegacion të Gardës Kombëtare të New Jersey të kryesuar nga komandanti i Gardës Kombëtare të New Jersey, gjeneral brigade Michael Cunnif.

    Gjatë këtij takim u vlerësua bashkëpunimi ushtarak në kuadër të Programit të Partneritetit midis Shqipërisë dhe Gardës Kombëtare të New Jersey, i cili ka filluar në vitin 1993. Gjeneralmajor Bazo theksoi rëndësinë e këtij bashkëpunimi, i cili edhe pse në format dypalësh, ka kontribuar jashtëzakonisht në transformimin e Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë. “Gjatë këtyre dy dekadave të bashkëpunimit, ushtarakët e dy vendeve kanë qenë krah për krah njeri - tjetrit, jo vetëm në trajnime e stërvitje por edhe në operacione, gjë e cila kulmoi në dërgimin e 5 kontingjenteve të përbashkëta OMLT, me mision trajnues të Ushtrisë Kombëtare Afgane”, theksoi ndër të tjera gjeneralmajor Bazo.

Të Rejat e Fundit nga FA

Të gjithë artikujt


Përfundon projekti amerikan “Ndihmë dhe Asistencë Humanitare ndaj komuniteteve” (HCA), në Qendrën Shëndetësore të Vaut të Dejës dhe në Shkollën e Mesme Mjedë, Shkodër

E premte, 15 korrik 2016

Në kuadër të bashkëpunimit dypalësh ndërmjet Forcave të Armatosura Shqiptare dhe FA të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, në ambientet e Shkollës...Përfundoi punimet Konferenca Finale Koordinuese për stërvitjen “Joint Effort - 16”

E enjte, 14 korrik 2016

Në mjediset e garnizonit “Skënderbej”, nga data 12 deri 14.07.2016, u zhvillua Konferenca Finale Koordinuese e stërvitjes ”Joint Effort - 16”. Në...SHSHP i FA, gjeneralmajor Jeronim Bazo përmbyll “Modulin e Planifikimit të Forcës” me kursantët e Kursit të Lartë të Oficerit

E enjte, 14 korrik 2016

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Jeronim Bazo zhvilloi një leksion me Kursin e Lartë të Oficerit në Akademinë e Forcave të...Gjeneral Bazo inspekton stërvitjen fushore të Forcave Speciale në Bazën e Pashalimanit, Vlorë

E mërkurë, 06 korrik 2016

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Jeronim Bazo, ka inspektuar sot stërvitjen fushore në rajonin e Pashalimanit, ku 130 efektivë...Gjeneral Bazo në ceremoninë e certifikimit të kadetëve të rinj për oficer

E premte, 01 korrik 2016

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Jeronim Bazo mori pjesë në ceremoninë e certifikimit  të Kursit të Arsimimit të Përgjithshëm...Gjeneral Bazo në takimin me vendet e Iniciativës së Bashkëpunimit të Mbrojtjes (DECI), Salzburg, Austri

E mërkurë, 29 qershor 2016

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm, gjeneralmajor Jeronim Bazo, mori pjesë në takimin me vendet e Iniciativës së Bashkëpunimit të Mbrojtjes, Defence...SHSHPFA, mesazh urimi për 85 - vjetorin e krijimit të shërbimit të Ndërlidhjes

E mërkurë, 29 qershor 2016

Të nderuar oficerë, nënoficerë, ushtarë dhe punonjës civilë të strukturave të ndërlidhjes, Me rastin e 85 - vjetorit të krijimit të Ndërlidhjes,...Përfundon Stërvitja “Mirdita 2016”

E martë, 28 qershor 2016

Ka përfunduar sot stërvitja e kombinuar me trupa, “Mirdita 2016”, e para e këtij lloji, ku strukturat e Komandës Mbështetëse nën drejtimin e...Kthehet në Atdhe Kontingjenti i Tretë Paqeruajtës “Resolute Support Mission - 3”, me mision në Kabul, Afganistan

E enjte, 23 qershor 2016

23 qershor 2016 Në mjediset e pjesës ushtarake të aeroportit të Rinasit, u zhvillua ceremonia e pritjes së kthimit në atdhe të Kontingjentit të...Gjeneral Bazo, në prezantimin e Planit të Fushatës të Komandës së Forcës së Bashkuar - 49 të NATO, për stërvitjen “Joint Effort 16”

E mërkurë, 22 qershor 2016

Në prani të shefit të Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Jeronim Bazo, është prezantuar sot Plani i Fushatës (Campaign Plan) i Task -...Ju dhe FA

Të gjithë artikujt


Si të rekrutohem ushtar/detar aktiv në FA

Në kushtet e një profesionalizmi më të lartë të FA dhe një angazhimi gjithnjë e më të madh në përmbushje të detyrave në mbrojtje të vendit dhe në...Shërbime: dokumentacioni, procedura

Dokumentacioni për aplikime dhe procedura për pajisjen me vërtetime: Më datë 01 tetor 2014 ka filluar aplikimi për pajisjen me vërtetime pranë...Si të bëhem oficer aktiv i FA

Politika e rekrutimit të kandidatëve për oficerë të rinj në Forcat e Armatosura përmban parimet dhe kërkesat ku do të mbështetet planifikimi,...Si të bëhem nënoficer aktiv i FA

Në kushtet e një profesionalizmi më të lartë të FA dhe një angazhimi gjithnjë e më të madh në përmbushje të detyrave në mbrojtje të vendit dhe në...Video

Video Galeria

Shtypi në FA

Të gjithë artikujtMedia SocialeMoti